Most Popular


Welke vloertegels zijn geschikt voor de keuken?
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je keuken, dan zijn er een aantal aspecten om rekening ... ...

Ruimtebesparend: Rechte Keuken En Multifunctionele Badkamers

Rated: , 0 Comments
Total hits: 55
Posted on: 01/17/17

Wanneer je niet veel ruimte hebt, maar wel graag een nieuwe keuken of badkamer wilt (laten) plaatsen, dan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden om de ruimte zo efficiŽnt mogelijk in te delen. Maar hoe doe je dat? We geven je graag een paar handige tips.

Een†rechte keuken

Voordat je een nieuwe keuken aanschaft, is het van belang te bepalen welke opstelling het beste in de daarvoor beschikbare ruimte past. In een grote keukenruimte kun je logischerwijs iedere denkbare keukenopstelling kwijt, terwijl je in een kleine keuken wat creatiever moet zijn en diverse keukenopstellingen afvallen. Een eilandkeuken is werkelijk prachtig, maar wanneer de ruimte beperkt is, kun je niet om het eiland heen lopen en neemt deze simpelweg teveel ruimte in beslag. Beter is het om te kiezen voor een rechte keuken. Deze plaats je aan de langste wand zodat de rest van de keukenruimte vrij blijft. Wanneer de ruimte dit toelaat, kun je eventueel nog een aparte kastenwand met inbouwapparatuur en extra opbergruimte plaatsen.

Slim ingedeelde†badkamers

Ook wanneer je je droombadkamer wilt creŽren, maar de ruimte aan de kleine kant is, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor ůf een douche ůf een bad, omdat beiden gewoon teveel ruimte in beslag nemen. Maar wanneer je het moeilijk vindt hiertussen een keuze te maken, dan kun je ook kiezen voor een ligbad met een badwand of douchegordijn. Zo kun je genieten van een warm bad en staand in bad douchen. De badwand of het douchegordijn voorkomen een natte vloer. Hiermee sla je dus twee vliegen in 1 klap terwijl je ruimte bespaart. Kies in kleine badkamers ook altijd voor grote vloer- en wandtegels van 60X60 cm bijvoorbeeld. Grote tegels in een kleinere ruimte laten de ruimte optisch groter lijken. Ook kun je beter voor witte tegels kiezen in plaats van tegels in een donkere kleur. Voor het creŽren van voldoende bergruimte is een wastafel met daaronder een badkamermeubel een slimme zet. Wanneer je extra opbergruimte nodig hebt, kies dan voor een smalle hoge kast waar je bijvoorbeeld handdoeken en schoonmaakmiddelen in op kunt bergen.>>

Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

forgotten password?